İçerik İmleme Nasıl Olmalıdır ?

10:24 | 0 yorum

İçerik İmleme Nasıl Olmalıdır ?

Kimi  yazınının ilk 40 sözcüğünden kelime link veriyor, kimisi ise ortalarında veriyor ve bir başkası ise yazının sonunda veriyor. Peki bunlardan hangisi doğru ?

Google, web sitelerini soldan sağa ve yukarıdan aşağı doğru okumaktadır.

Aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi Google, tüm siteyi ve makaleyi bu şekilde okuyup içerikteki tüm unsurları yerleşimlerine göre değerlendirip SEO sonucu olarak etki göstermektedir.


Bir makale giriş, gelişme ve sonuç bölümlerinden oluştuğunu düşünecek olursak, giriş bölümündeki kelimeler makale hakkındaki ilk izlenimleri vermektedir. İlk cümlede geçen kelimelerin genel olarak o makalede hangi konudan bahsedileceği hakkında fikir verir. Bu sebeple makalelerinizdeki ilk cümlelerde anahtar kelimenizi bulundurmanız içeriğinizin o anahtar kelimedeki önemini ve seo sıralamasını arttıracaktır.

Aynı şekilde ilk satırlardaki linklerin değeride o son satırlardaki linklerin değerine göre daha fazla olmaktadır. Bu sebeple bir linkin seo anlamındaki etki düzeyini o linkin bulunduğu konumla da ilişkilendirmemiz mümkündür. Son zamanlarda footer (sitenin en alt kısmı) linklerin etkisinin minimumda kalmasının sebebi budur. Bir sitedeki linkinizin konumu yükseldikçe ve sol tarafa yaklaştıkça Google bu linki daha önemli hale getirmektedir.

Bu örnek verecek olursak eğer, çoğumuzun blogunda üst yatay bir menü bulunmaktadır. Bu menüdeki linklerin sırası dahi o linklerin önemini Google'a bildirecektir. Daha üst sıralarda olmasını istediğiniz ve ziyaretçiler tarafından daha fazla görünmesini istediğiniz sayfaları menüde sola yakın tutmanız seo ve ziyaret anlamında büyük katkı sağlayacaktır.

Bkz:

Özetle; eğer bir siteye/sayfaya link vereceksiniz. O içerik önemliyse linkinizi mümkün olduğunca üst kısımlarda vermeye özen gösterin. Link vereceğiniz sayfa gibi onlarca sayfanız var ve bunun pek bir ayrıcalığı da yoka makalenin son bölümlerinden link vermeniz daha doğrudur.

Sorularla SEO kitabından...

Kategori: , , , ,

0 yorum