Google Reader Kapanıyor ! Peki Şimdi Ne Olacak

14:55 | 0 yorum

Google Reader Kapanıyor ! Peki Şimdi Ne Olacak ?

Merhaba arkadaşlar, geçtiğimiz günlerde Google'n bir sistemi olan Google Reader'i kapatma kararı almıştı. Peki şimdi bundan sonra ne olacak. Kapanan bu sistem yerine başka bir sistem getirilecek mi yeni sistem gelene kadar var olan bilgilerimizi nasıl saklayacağız ondan kısaca bahsedeceğim. 

Hatta Google'n kullanıcıları kapatma kararının iptal için bir imza kampanyası bile başlattı: Chage.Org 1 Temmuz'a kadar aktif olacak Google Reader şimdiden yedeklenmeye başladı bile. Bu süreç içerisinde Google'n kullanıcıları alternatif siteleri şimdiden kullanmaya başladı.

Biz şimdi Google Reader Hesabımızın Yedeği Nasıl Alınır ona bir bakalım.

İlk olarak var olan reader hesabına giriş yapalım daha sonra aşağıdaki 5 adımı sırasıyla uygulayalım.

  • 1. Reader Ayarları’na girin.

  • 2. İçe Aktar/Dışa Aktar sekmesine tıklayın.
  • 3. “Bilgilerinizi dışa aktarın” seçeneği altındaki linke tıklayın.
  • 4. Yönlendirilen “Paket Servisi” ekranından “Arşiv Oluştur” düğmesiyle bilgilerinizi yedekleyin.

  • 5. Ardından arşivi oluşturmasını bekleyip, “İndir” düğmesine basarak yedek dosyanızı bilgisayarınıza indirin.

Arşiv bilgisayarınıza indikten sonra bu uygulamadan itibaren devam etmeyi düşündüğünüz bir başka RSS okuyucu servisine aboneliklerinizi aktararak günlük içerikleri rahatlıkla takip edebilirsiniz.

Size birkaç tane önerebileceğim RSS okuyucu servisleri şunlar:


En İyi Google Reader Alternatifi

1. Feedly: Kısaca Feedly

Feedly, çok başarılı bir RSS okuyucusu olmasının yanında zamanla geçirdiği evrim sebebiyle sadece bir okuyucu olmaktan çıkarak Flipboard benzeri bir haber okuma servisine dönüştü. Facebook, Twitter ve Google+ entegrasyonu sunan Feedly’nin Chrome eklentisi dışında Google Play ve App Store‘da uygulamaları bulunuyor.

2. Reeder

iOS ve Mac kullanıcılarına özel bir RSS okuyucusu olan Reeder Apple ürünlerine uyan sade ve şık bir tasarıma sahip. iPhone veiPad uygulamaları ile Mac versiyonunun senkronize olarak çalıştığı Reeder ile Apple kullanıcıları haber ihtiyaçlarını tek bir isim ile çözebiliyorlar.


3. FeedReader

FeedReader da Google Reader ve Feedly gibi köklü bir geçmişe sahip RSS okuyucusu. Son dönemde yayınladığı yeni yazılımlar ile çağa ayak uyduran FeedReader online okuma ve mobil alternatiflerine de sahip oldu. Şirket ayrıca daha profesyonel bir RSS hizmeti arayanlara da özelleştirilmiş hizmetler sunuyor.
Şimdilik konumuz burada sonlandırıyoruz. Sizinde fikir ve görüşleriniz varsa "YORUM" bölümünden iletebilirsiniz. 

Kategori: , , ,

0 yorum