Google Alerts Nedir - Ne İşe Yarar ?

09:05 | 0 yorum


Google Alerts, Google'ın, arama teriminizle eşleşen web sayfaları, gazete makaleleri veya bloglar gibi yeni sonuçlar bulması durumunda size gönderilen e-postalardır. Google Alerts'ü Web üzerindeki herhangi bir şeyi izlemek için kullanabilirsiniz. Örneğin, pek çok kişi Google Alerts'ü şu amaçlarla kullanır: 
  • şirketleri veya ürünleri hakkında neler söylendiğini öğrenmek. 
  • devamlılık arz eden bir haberi izlemek. 
  • rakip kuruluş veya sektör hakkında güncel bilgilere sahip olmak. 
  • ünlü bir kişi veya spor takımıyla ilgili en son haberleri almak. 
  • kendileri hakkında neler konuşulduğunu öğrenmek.
Google Alerts'ün Çalışma şekli şöyledir: 
  1. İlgilendiğiniz bir sorguyu girersiniz. 
  2. Google Alerts, sorgunuz için yeni sonuçlar olup olmadığını düzenli olarak kontrol eder. 
  3. Yeni sonuçlar varsa, Google Alerts bunları size bir e-posta içinde gönderir. 
Örneğin, [ futbol ] gibi genel sorgular için her gün yeni sonuçların özetini alabilirsiniz. Veya [ kardiyovasküler aterosklerosis ] gibi özel konular için her gün bir e-posta almayabilir, ancak yeni ve alakalı bir yayın olduğunda bunu öğrenebilirsiniz

Şimdi Google Alerts'ün Kullanımına Gelelim; Yukarıda belirtilenlerden herhangi birini uygulayabilirsiniz. Mesela bir blogunuz var. Ve diğer siteler sizin hakkınızda yazıp çizmiş ama hiç haberiniz yok. Google Alerts sayesinde kim size ne demiş öğreneceksiniz. Hemde çok basit bir şekilde. Hakkınızda yapılan iyi-kötü yorumları. Siteniz hakkında paylaşılan verileri çabucak öğrenmenin en kolay ve basit yoludur: " Google Alerts "

Hemen bir Google Alerts kullanmak için burayı tıklayın. Daha sonra aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi Google Alerts'ün arama sorgusu bölümüne sitenizin, blogunuzun ya da hakkında merak ettiğiniz herhangi bir haberin adını ister bitişik bir şekilde isterseniz da ayrı yazabilirsiniz. Daha sonra ki seçenekte yani sonuç türünde seçeneğiniz kategoriler bulunacaktır. Haber, Blog, Tartışma, Video ve Kitaplar. Tabi burada her şey seçeneği en uygunu olacaktır.
Google Alerts'ün e-mail olarak göndereceği verileri haber yada diğer seçeneklerden biri çıkar çıkmaz mı gelsin , günde bir kez mi yoksa haftada bir kez mi gelsin ? Bu seçeneği istediğiniz gibi doldurabilirsiniz. Tabii ki "çıkar çıkmaz" mail gelsin seçeneği sizin için hızlı bilgi sağlayacaktır.
Diğer seçeneklerde de kaç haberin gelebileceği yada tüm haberler gelsin seçeneği mevcut. Dağıtım hedefinde e-mail adresini yazarak "Google Alerts" oluşturabilirsiniz.
Son olarak memnun kalmazsanız düzenleme seçeneği ve silme seçeneği de mevcut. Dilediğiniz gibi evirip çevirip kullanabileceksiniz. 



Kategori: , , , , ,

0 yorum